Patelnia na jajka sadzone

Patelnia na jajka sadzone to bardzo praktyczny gadżet do kuchni oraz pomysł na ciekawy prezent. Ułatwia przygotowanie i podawanie jajek sadzonych oraz innych potraw. W naszym asortymencie posiadamy produkty wysokiej jakości, które posłużą przez długi czas.

Zalety patelni do jajek sadzonych

W ostatnich latach dietetycy i lekarze zwracają uwagę na wiele zalet jajek. Są smaczne i sycące, zawierają wiele witamin oraz żelazo. Najbardziej wartościowe jest żółtko jaja, będące źródłem ,,dobrego'' cholesterolu oraz lecytyny. Najlepiej spożywać takie żółtka, które nie są ścięte, na przykład w postaci jajka sadzonego z płynnym żółtkiem.

Posiadamy w ofercie patelnie do jaj sadzonych, ułatwiające wygodne przygotowanie tego zdrowego dania.

Patelnia do jajek posiada specjalnie wyprofilowane dno z zagłębieniami, które zapobiegają wylewaniu się białka. Dzięki temu można usmażyć jajka sadzone w jednakowym, okrągłym kształcie.

Najczęściej spotykanym modelem są patelnie na cztery jaja. Patelnie do jajek mają ergonomiczny kształt i wygodny uchwyt. Wykonane są materiałów odpornych na wysokie temperatury, równomiernie rozprowadzających ciepło. Patelnie z naszej oferty są odporne na zarysowania i uszkodzenia oraz łatwe w utrzymaniu czystości. Można używać ich na wszystkich typach kuchenek w tym na indukcji (nie wszystkie modele).

Patelnie z nieprzywierającą powłoką

Bardzo ważną cechą patelni do jajek jest dobrej jakości powłoka, zabezpieczającą przed przywieraniem. Smażenie jajek na takiej patelni staje się bardzo komfortowe. Może być to powłoka ceramiczna, teflonowa lub inna powłoka typu non - stick.

Nieprzywierająca powłoka umożliwia przygotowanie jajek sadzonych przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu lub zupełnie bez niego. Dzięki temu potrawa jest bardziej zdrowa i smaczna.

Patelnia do placków i racuchów

Patelnie do jajek z naszej oferty można również stosować do przygotowania innych potraw smażonych. Z łatwością usmażysz na niej kształtne placki ziemniaczane lub mini naleśniki. Można również przygotować na niej gofry lub małe racuchy.